Waar blijft de tijd?

Schooltassen, boterhamtrommels en drinkbekers komen weer tevoorschijn, nieuwe schriften zijn aangeschaft, de potloden zijn weer geslepen, er liggen boeken die nog gekaft moeten worden, een nieuwe onbeschreven agenda…. Alles wijst erop: de zomervakantie is voorbij, het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen. Tegelijkertijd is voor ons de zomervakantie ook ten einde gekomen en gaan we weer aan het werk.

Dochterlief had vanochtend zin om naar school te gaan. Naar groep 7/8, een andere juf én een nieuwe meester, een andere samenstelling van groep dus oude en nieuwe klasgenoten. Zij is er helemaal klaar voor. Puberende zoon daarentegen heeft er nog helemaal geen zin in. Terwijl hij het langst van ons allemaal vakantie heeft gehad! Ook vandaag heeft hij weer mazzel en hoeft hij nog niet naar school. Morgenochtend begint hij rustig met een kennismakingsdag, woensdag een activiteitendag en dan gaat donderdag toch ook voor hem de dagelijkse sport weer beginnen.

Voor echtgenoot was het een vanochtend even schrikken toen de wekker om 06.05 uur afging. Het was zelfs nog donker buiten! Solidair ben ik met hem mee opgestaan. Alhoewel maandag mijn vrije dag is, moet ook ik weer in het dagelijks ritme komen. Maar, voor mij vandaag nog geen werkperikelen. Ik heb echter wel weer zin om te gaan werken. Mijn accu is  volgeladen. Vakantie is leuk maar ik ben ook weer toe aan regelmaat en ritme.

Na de zomervakantie lijkt het altijd, alsof de tijd nog sneller voorbij vliegt. Voor je er erg in hebt, zitten we alweer aan het kerstdiner. De dagen worden al korter. En alhoewel we de afgelopen jaren prachtig nazomerweer hebben gehad, gaan we stiekem toch richting de herfst. Een heerlijk seizoen met prachtige kleuren in de natuur en vallende blaadjes. Zoonlief vroeg vanmorgen wanneer hij eigenlijk herfstvakantie heeft. Hij telt de weken alweer af, terwijl hij nog moet beginnen 😬.

Ik heb in ieder geval zin in de maanden die komen gaan. Ik zit vol plannen waarover ik de komende tijd zal bloggen. De tijd mag dan wel voorbij vliegen, ik ben van plan om er met volle teugen van te genieten! En zoonlief? Ach, over een weekje weet hij niet beter en zit hij ook weer in het dagelijks ritme. Alsof het nooit anders is geweest….

IMG_1806

Een gedachte over “Waar blijft de tijd?

  1. vanaf gisteravond is het hier ook weer hartstikke rustig: zonen zijn weer op hun studie- en werkplek, de diverse katten zijn met hun meegereisd. Even wennen, huis is bijna aan kant, heel veel wassen draaien en drogen en ik moet wennen aan de stilte …

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s