Klimmen tegen MS (MiSsie Ventoux deel 4)

 

Het nieuwe jaar is alweer bijna twee weken oud. Na een rustige jaarwisseling en lichamelijk enigszins moeizame start van het nieuwe jaar, ben ik serieus begonnen met trainen voor ons Mont Ventoux avontuur. Ik voel dat het me goed doet om veel te bewegen dus dat is mooi meegenomen!

In mijn blog Trainingsmaatjes (MiSsie Ventoux deel 2) heb ik beloofd, wat meer achtergrondinformatie over Klimmen tegen MS te geven.

Op 10 juni 2018 vindt de 8ste editie plaats van dit evenement. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier de uitdaging aan om die grote kale berg in de Provence, Zuid-Frankrijk, te bedwingen. Lopers, fietsers, handfietsers, deelnemers met en zonder MS, jong en oud, samen op weg naar de top. De hele dag door, 1 keer, 3 keer, het kan allemaal.

Waarom Klimmen tegen MS? Dit evenement vindt plaats om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer bekendheid te geven aan deze ziekte. 17.000 mensen in Nederland hebben MS. Een grillige en onvoorspelbare ziekte die zich op diverse manieren manifesteert. Er is veel geld nodig voor onderzoek naar deze ziekte. Gelukkig is de medische wetenschap al heel ver. Is er tegenwoordig medicatie beschikbaar om bepaalde vormen van MS te remmen. Voorkomen is beter dan genezen. Echter hoe MS voorkomen kan worden, weet men (nog) niet en MS genezen kan helaas ook (nog) niet.

Evenementen als deze eisen de nodige voorbereidingen, voor zowel de deelnemers als voor de organsatie. Uiteraard moeten de deelnemers trainen. Dat staat als een paal boven water. Deelnemers moeten ook medisch gekeurd worden. Jolanda heeft de medische keuring al ondergaan (goedgekeurd ✔️) en voor mij gaat dat maandag gebeuren (hopelijk goedgekeurd ✔️).

Inmiddels is onze kleding binnen, ook een verplicht item. Een mooi sportshirt ligt voor ons klaar, dat wij met trots zullen dragen op 10 juni 2018.

Maar er is nog meer dan dat. Elke deelnemer moet minimaal €500 sponsorgeld inbrengen, meer mag natuurlijk altijd. Dit sponsorgeld komt allemaal ten goede van de strijd tegen MS. Reis- en verblijfkosten zijn uiteraard voor rekening van de deelnemers zelf.

Ik vind het ontzettend leuk om bezig te zijn met de voorbereidingen. Zowel het trainen als de gehele organisatie eromheen. Het geeft me veel energie. Vooral op dagen dat het iets minder gaat, zorgt dit voor positiviteit. Het is een goede afleiding. Ook erg bijzonder dat ik de tocht samen met Jolanda ga maken en uiteraard dat echtgenoot, zoon en dochter ook mee gaan.

7 november ging onze actiepagina officieel online. Inmiddels staat de teller op €1340. Overweldigend, wat een belangstelling en een medeleven. Wij zijn er stil van (en dat gebeurt niet zo vaak….). Voor diegenen die al gesponsord hebben: hartstikke bedankt voor jullie bijdrage. Met deze bijdrage komen jullie indirect ook in beweging voor de strijd tegen MS.

Hopelijk kan ik met deze blog nog wat mensen over de streep halen, om een bijdrage te leveren. Mogen wij op u rekenen? Klik dan op onderstaande link.

Ja, ik sponsor Team MiSsie Ventoux

Bij voorbaat hartelijk bedankt!

 

 

 

2 gedachten over “Klimmen tegen MS (MiSsie Ventoux deel 4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s