MonStertocht (MiSsie Ventoux deel 14)

Gisteren begon ik op papier aan deze blog, terwijl we zaten te wachten op het vliegveld in Montpellier. The day after. Zittend daar op een stoeltje bij de gate, sloot ik af en toe mijn ogen en speelde ik de hele film van zondag 10 juni nog eens af. Wat hebben we eigenlijk gedaan? De afgelopen dagen zijn allemaal in een roes voorbij gegaan.

Na een zeer vermoeiende terugreis kwamen we gisteravond om 21.30 uur thuis aan. Met een hoofd vol verhalen en een lichaam dat maar een ding wilde: slapen. Vanochtend in alle vroegte lag ik alweer te draaien in bed. Mijn lichaam schreeuwt om rust maar in mijn hoofd blijft het onrustig. Dan toch maar even opstaan om het een en ander van me af te schrijven. Want zo lukt het niet.

De afgelopen dagen in vogelvlucht:

Vrijdag stapten we vol goede moed vanuit de regen in het vliegtuig in Rotterdam. Dik anderhalf uur later stapten we uit in de zon in Montpellier. Weer een uur later waren we bij onze accomodatie Residence Club Pont du Gard in Remoulins. Een prachtige thuisbasis waar we ons meteen thuis voelden.

Zaterdag hebben we ons startbewijs opgehaald in Entrechaux en verbleven we verder in alle rust aan het zwembad bij onze accomodatie. Dat deed ons erg goed.

Zondag ging na een onrustige nacht om 05.00 uur de wekker. Eindelijk, de dag was aangebroken. Om 07.00 uur gingen we van start in Malaucene. De eerste kilometers waren meteen erg zwaar en de twijfel sloeg toe. O jee, waar zijn we aan begonnen? Na een paar kilometer leek het alsof de spieren in de kuiten zich aanpasten aan de ondergrond en ging het steeds beter. Ons grote avontuur was begonnen.

Na twee kilometer sloten onze zoon en dochter zich bij ons aan om een stuk mee te lopen. Tijdens de eerste stop na 6 kilometer toch maar een pijnstiller genomen want mijn rechter been begon vervelend te doen. Mijn door MS aangedane linker been heeft zich keurig gedragen, klein ” voordeel”  dat deze zenuwen niet meer helemaal intact zijn 😉.

IMG_2222

Als ik nu foto’s terug kijk, heb ik volgens mij sommige stukken in trance gelopen, niet bewust mee gemaakt. Oortjes in, verstand op nul, blik op oneindig, stap voor stap omhoog, naar de top. Deze MonStertocht was groter dan groot, zwaarder dan zwaar maar damn, wat een belevenis. Overweldigend, daar zijn geen woorden voor.

Onderweg kwamen we fietsers tegen die al boven geweest waren. Er stonden mensen langs de weg met spandoeken en muziek.  Iedereen moedigt je aan, dat geeft je zoveel kracht. We werden ingehaald door fietsers op weg naar de top. Op zulke momenten was ik blij dat wij “alleen maar” hoefden te wandelen, want die fietsers hadden het ook heel erg zwaar.

Onze planning viel compleet in duigen. Dachten we tussen 14.30-16.30 uur boven te zijn…. Om 13.10 uur liepen we de finish over. Niet normaal. Zo’n MonStertocht in 6 uur tijd met tussendoor drie keer een kwartier pauze. Dat hadden we nooit durven dromen.

En dan, na een jaar voorbereiding, zit je ineens weer thuis aan de keukentafel een blog te typen en is het achter de rug. De tocht der tochten, de grootste sportieve uitdaging van mijn leven. Als ik weer een beetje op aarde geland ben, zal ik nog een afsluitende blog over onze MiSsie Ventoux schrijven en dan ga ik weer verder waar ik gebleven was. Leven met en na de diagnose MS …..

8 gedachten over “MonStertocht (MiSsie Ventoux deel 14)

  1. Het wás een MonStertocht, maar mijn God, wat mag jij trots zijn op jezelf!! Na 6 km de pijn in je been, pilletje erin en hóp, door. Het was nog ruim 15 km en het stijgingspercentage was hell… Pas voor pas, voet voor voet verder en uiteindelijk de top in zicht. Toen was het nog ruim een uur doorbikkelen, uiteindelijk de finish over. Natas, diep diep respect. Ik ben heel blij dat ik dit samen met jou heb mogen doen. XXX

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s