Gemak dient de mens

In het dagelijks leven zijn er veel gebruiksvoorwerpen, die het leven wat aangenamer kunnen maken. Ook ons huishouden is voorzien van diverse gemakken. Denk aan de wasdroger waardoor was ophangen tot het verleden behoort. Een vaatwasser die ’s nachts de vuile vaat doet zodat die ’s ochtends weer brandschoon in de kast gezet kan worden. Maar ook een airfryer waarmee je in no time de heerlijkste gerechten op tafel zet. Broodjes bakken, frietjes en snacks, vleesgerechten en tal van andere heerlijkheden. Bereiden is een fluitje van een cent. Een keukenmachine die hakt, mixt en mengt terwijl je zelf met iets anders bezig ben. Gemak dient de mens.

In ons gezin met twee pubers en twee honden heb ik dagelijks te maken met bergen vuile was en rondvliegende hondenharen. Hoort er gewoon bij. Maar de zooi, heel oneerbiedig gezegd, die de kinderen rondslingeren, vind ik echt heel vervelend. De kinderen vinden het overigens geen zooi. Eigenlijk is het dat ook niet, maar het zijn wel dingen die ik niet hele dagen op de eetkamertafel tegen wil komen. Ik heb het dan over schoolboeken, knutselspullen, oortjes, koptelefoon, armbandjes, haarelastiekjes, gadgets die (voor korte tijd) leuk zijn en ga zo maar door. Op de vloer in de woonkamer liggen sporttassen die neergegooid worden en die toch echt niet uit zichzelf naar boven lopen. De schooltas vindt zijn weg ook niet vanzelf naar de daarvoor bestemde plek. Op hun slaapkamers kom ik geregeld rondslingerende vuile was tegen én de volle mand met schone was die de weg naar de kast maar niet lijkt te kunnen vinden. Voor mij vaak een bron van ergernis.

Voor het probleem hondenharen, ben ik inmiddels voorzien van een handigheidje. Robby, onze robotstofzuiger! Mijn stoere en praktische hulp in de huishouding. Een onverwacht cadeau van mijn lieve echtgenoot. Had ik zelf nooit aan gedacht en dus zelf ook nooit gekocht. Ik was dan ook sceptisch toen Robby ons huishouden kwam versterken. Inmiddels ben ik helemaal verknocht aan die kleine Robby die heel accuraat door ons huis rijdt en dan alle hondenharen en andere viezigheden verwijderd.

Onze honden moesten even wennen aan dat kleine zwarte ding dat langs hun kussen reed. Vandaar dat Robby vaak nachtdienst heeft, zodat de doggies rustig kunnen slapen in de keuken en Robby de woonkamer onder handen, of eigenlijk moet ik zeggen onder wielen, neemt. Als ik dan ’s morgens opsta, is het huis weer spik en span. Een goed begin van de dag. Ik houd wel van een schoon huis, daar word ik erg gelukkig van.

Robby is helaas niet inzetbaar voor het probleem pubers-die-alles-rond-laten-slingeren. Dus dat probleem is nog niet opgelost. Eigenlijk is het, net als bij Robby, ook een kwestie van programmeren. Oftewel opvoeden. Ik dacht dat we hiermee toch best goed op weg waren, maar we krijgen geregeld een error. Mocht iemand van jullie een passende oplossing hebben voor dit probleem, dan houd ik me warm aanbevolen. Voor al het overige ben ik van alle gemakken voorzien. En speciaal voor onze pubers:

IMG_2401

Een gedachte over “Gemak dient de mens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s