Sweden, douze points!

Eindelijk was het zover. We waren klaar voor onze reis naar Zweden. Een soort van alternatieve wintersportvakantie met langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling, huskytocht en schaatsen. Eerst stond ons een flinke reis te wachten. Met de auto naar Kiel, dan een nachtelijke overtocht per boot naar Göteborg en vervolgens met de auto naar onze eindbestemming Yttermalung. Naar een kleinschalige camping met tien hutten (stuga’s), gerund door een Nederlands echtpaar.

Zweden, het land van IKEA, Pippi Langkous, ABBA, gehaktballetjes en het songfestival. De beoordeling van ons gezin, volmondig en zonder enige twijfel: Sweden, douze points!

Wauw, wat een prachtig, magisch land. Uitgestrekte natuur, veel rust en ruimte. Koude nachten en overdag een mooie strakke blauwe lucht en een zonnetje. ‘s Nachts daalde de temperatuur tot -15 graden en toch was het aangenaam in ons “tuinhuisje”.

Elke ochtend starten met een heerlijk ontbijt. Overdag een sportieve activiteit met als lunch worstjes en broodjes op de bbq en warme chocomel. ’s Avonds op de camping eten wat de pot schaft. En geloof me, na zo’n dag in de frisse koude buitenlucht lust je wel wat!

Het toppunt van onze vakantie was ongetwijfeld het bezoek aan de huskyfarm: knuffelen met die lieve honden en de prachtige sledetocht. De sneeuwschoenwandeling was ook zeer indrukwekkend. In the middle of nowhere, boven op de top van een berg met uitzicht op Noorwegen en overal om je heen sneeuw. Bij de afdaling tot je knieën in de sneeuw. Wat een belevenis!

Maar aan alles komt een einde, helaas ook aan deze fantastische vakantie. Inmiddels zijn we alweer een aantal dagen thuis, gaan de kinderen weer naar school, manlief naar zijn werk en ik ben ik na een goed gesprek met de bedrijfsarts ook weer therapeutisch voor een paar uurtjes per week aan het werk.

Life goes on….. Gelukkig hebben we foto’s en filmpjes om nog even in onze gedachten terug te gaan naar dit magische land en deze fantastische vakantie!

2 gedachten over “Sweden, douze points!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s